Åbent kursus: PDF fra InDesign

Kickstart arbejdet med tilgængelige PDF’er – Lær at lave tilgængelige PDF-filer genereret fra InDesign 

Har du svært ved at overskue, hvor i dit InDesign-dokument du skal starte, hvis du gerne vil sikre, at det overholder lovgivningen om tilgængelighed, når det konverteres til PDF?

Vil du gerne vide, hvordan du tester et dokument, som allerede er konverteret til PDF og desuden lære om grundlæggende teknikker for efterbehandling af PDF-filen?

Og mangler du konkrete redskaber til at kickstarte arbejdet? Så er dette heldagskursus noget for dig!

Indhold

InDesign er det mest anvendte program i forbindelse med grafisk produktion af f.eks. rapporter, plakater og pjecer. Mange offentlige institutioners større publikationer af dokumenter er lavet i InDesign, hvorfor kurset handler om, hvordan du designer InDesign-filer, så de efter at være konverteret til PDF kræver et minimum af efterbehandling. Derudover kommer vi på kurset også omkring efterbehandlingen af filerne, efter de er konverteret til PDF.

På kurset får du:

  • Gennemgang af proceduren for at udarbejde tilgængelige PDF-dokumenter fra InDesign-filer
  • En fysisk manual, som du fremover kan benytte, når du producerer tilgængelige PDF-dokumenter fra InDesign
  • Indsigt i hvordan en skærmlæser læser dine dokumenter 
  • En introduktion til hvordan du efterbehandler en PDF-fil for tilgængelighed

Hvem henvender kurset sig til? 

Kurset er til dig, som er ansvarlig for at producere og publicere grafiske publikationer på vegne af din organisation. Du vil til et vist omfang kunne videreformidle budskaber efterfølgende, da den medfølgende manual gør det nemt at videreformidle de enkelte trin i processen og huske de væsentligste pointer fra kurset. 

Pris 

Din investering i dette intensive dagskursus – inklusive morgenmad, frokost, eftermiddagskaffe, tjekliste og ikke mindst: et unikt indblik i arbejdet med PDF-tilgængelighed, så du bliver topklar til at overholde lovgivningen - er: 

4.200,- ekskl. moms 


Bemærk: Der er kun 10 pladser, så skynd dig at tilmelde dig, hvis du vil sikre dig en plads på holdet. 

Underviser

Asbjørn Fangel-Hansen, seniorkonsulent – Microsoft partner 

Asbjørn Fangel-Hansen

Med 10 års erfaring inden for it-tilgængelighed fra både den offentlige forvaltning og som konsulent, er Asbjørn velbevandret i både undervisnings-, test- og udviklingsopgaver. Asbjørn er motiveret af at opleve, hvordan digitale løsninger kan give en reel værdi for brugere i samfundet. Asbjørn er specialist inden for PDF-området, hvor han rådgiver, underviser og udarbejder tilgængelige PDF-filer.  

Forudsætning for at deltage

For deltagelse kræves det, at du har programmerne Adobe InDesign og Adobe Acrobat DC Pro installeret på din Pc, som skal medbringes til kurset. 

Det er en forudsætning at du har brugererfaring med InDesign, men ingen forudsætning, at du tidligere har arbejdet med tilgængelighed.

Tid og sted

Høje Taastrup

Torsdag d. 7. november kl. 9.00-16.00

Handicaporganisationens Hus 
Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup 

Kommer du med tog, kan du glæde dig over, at bygningen kun ligger få skridt fra Høje Taastrup Station. Er du i bil, er der rig mulighed for parkering lige udenfor døren. 

Århus

Fredag d. 1. november kl. 9.00-16.00

DGI-Huset
Værkmestergade 17, 8000 Århus C

DGI-Huset ligger lige bag Århus banegård, så der er nem adgang med både tog og bus, ligesom parkering tæt på er en mulighed.

 

Er du klar til at lære at arbejde målrettet mod at gøre InDesign-dokumenter til tilgængelige PDF’er?

Eller vil du blive ved med at arbejde i blinde på (måske) at komme til at overholde lovgivningen?

Tilmeld dig med det samme! – når du modtager en bekræftelse pr. mail er din plads registreret og du modtager en faktura umiddelbart herefter.