Åbent kursus: PDF fra Word

Kickstart arbejdet med tilgængelige PDF’er – Lær at lave tilgængelige PDF-filer genereret fra Word 

Har du svært ved at overskue, hvor i dit Word-dokument du skal starte, hvis du gerne vil sikre, at det overholder lovgivningen om tilgængelighed, når det konverteres til PDF?

Vil du gerne vide, hvordan du tester et dokument, som allerede er konverteret til PDF og desuden lære om grundlæggende teknikker for efterbehandling af PDF-filen?

Og mangler du konkrete redskaber til at kickstarte arbejdet? Så er dette heldagskursus noget for dig! 

Indhold 

Kurset koncentrerer sig om PDF-filer, som er genereret af Word-dokumenter. Du vil bl.a. lære, hvordan et dokument struktureres korrekt og lære, hvordan du håndterer indholdselementer såsom overskrifter, indholdsfortegnelser, lister, links, billeder, tekstbokse, fodnoter, farver og kontrastproblematikker. Desuden vil du både lære at foretage manuelle og automatiske test af et dokument, når det er konverteret til PDF. 

På kurset får du: 

  • Gennemgang af hvordan du gør alle gængse indholdstyper i Word tilgængelige 
  • Indsigt i hvordan en skærmlæserbruger læser dine dokumenter
  • En manual som du kan benytte når du laver et Word-dokument, som i sidste ende skal blive til en tilgængelig pdf 
  • En introduktion til hvordan du efterbehandler en PDF-fil for tilgængelighed

Hør, hvordan Faaborg-Midtfyn Kommune har haft gavn af Asbjørns PDF-kursus: 

“Kursusdeltagerne kom fra både decentrale og centrale områder i kommunen og vi bidrog derfor med mange perspektiver. Fælles for os alle var dog, at vi efter kurset følte os meget oplyste inden for et helt nyt område, som virker så logisk, men stadig er vigtigt at forholde sig til. Især den erkendelse af, at der er emner vi simpelthen som ikke-handicappede ikke tænker over, var vigtig for den proces, vi skal i gang med i Faaborg-Midtfyn. Asbjørn formåede at sætte fokus på de relevante emner ift. word-pdf-konverteringen, og var generelt en enormt behagelig kursusunderviser” 

Lea Storm 
Webansvarlig (fmk.dk) 

Hvem henvender kurset sig til?

Kurset er til dig, som er ansvarlig for at publicere dokumenter på vegne af din organisation. Du vil i et vist omfang kunne videreformidle budskaber efterfølgende, da den medfølgende manual gør det nemt at videreformidle de enkelte trin i processen og huske de væsentligste pointer fra kurset. 

Pris 

Din investering i dette intensive dagskursus – inklusive morgenmad, frokost, eftermiddagskaffe, manual og ikke mindst: et unikt indblik i arbejdet med PDF-tilgængelighed, så du bliver topklar til at overholde lovgivningen - er:

4.200,- ekskl. moms

 

Bemærk: Der er kun 10 pladser på hvert hold, så skynd dig at tilmelde dig, hvis du vil sikre dig en plads.

Underviser 

Asbjørn Fangel-Hansen, seniorkonsulent – Microsoft partner 

Asbjørn Fangel-Hansen

Med 10 års erfaring inden for it-tilgængelighed fra både den offentlige forvaltning og som konsulent, er Asbjørn velbevandret i både undervisnings-, test- og udviklingsopgaver. Asbjørn er motiveret af at opleve, hvordan digitale løsninger kan give en reel værdi for brugere i samfundet. Asbjørn er specialist inden for PDF-området, hvor han rådgiver, underviser og udarbejder tilgængelige PDF-filer.  

Forudsætning for at deltage

For deltagelse kræves det, at du har programmerne Microsoft Word og Adobe Acrobat DC Pro installeret på din Pc, som skal medbringes til kurset. 

Det er ingen forudsætning, at du tidligere har arbejdet med tilgængelighed.

Tid og sted

Høje Taastrup

Tirsdag d. 1. oktober kl. 9.00-16.00

Tirsdag d. 5. november kl. 9.00-16.00

 

Handicaporganisationens Hus
Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup

Kommer du med tog, kan du glæde dig over, at bygningen kun ligger få skridt fra Høje Taastrup Station. Er du i bil, er der rig mulighed for parkering lige udenfor døren. 

Århus

Tirsdag d. 29. oktober kl. 9.00-16.00

 

DGI-Huset
Værkmestergade 17, 8000 Århus C

DGI-Huset ligger lige bag Århus banegård, så der er nem adgang med både tog og bus, ligesom parkering tæt på er en mulighed.

Er du klar til at lære at arbejde målrettet mod at gøre Word-dokumenter til tilgængelige PDF’er?

Eller vil du blive ved med at arbejde i blinde på (måske) at komme til at overholde lovgivningen? 

Tilmeld dig med det samme! – når du modtager en bekræftelse pr. mail er din plads registreret og du modtager en faktura umiddelbart herefter.