Kursus I webtilgængelighed for webredaktører på 3 timer

Der er mange krav i lov om webtilgængelighed og mange mennesker i organisationen skal arbejde sammen om opgaven for at lykkedes med at overholde lovgivningen. Samtidigt er digital tilgængelighed stadig et nyt og ukendt område for mange mennesker. I dette kursus får din organisations webredaktører gennem konkrete demonstrationer, en fælles forståelse for, hvad tilgængelighed handler om. - Og ikke mindst hvorfor det er vigtigt for den bruger der i sidste ende møder jer gennem jeres digitale platforme.
Dine webredaktører får her:

  • Motivation til at arbejde med hjemmesidens tilgængelighed. Så opgaven med at overholde lovgivningen bliver meningsfuld for alle.
  • Kendskab til de tjekpunkter, der specifikt er redaktørens ansvar i forhold til tilgængelighed. Så redaktørteamet ved nøjagtigt hvad de skal gøre uden at drukne i overvældende krav.
  • Coaching på de tilgængelighedsudfordringer i står med i jeres team. Så I kan finde løsninger og opnå momentum i arbejdet med at overholde tilgængelighedskravene.

Praktisk info

Varigheden er ca. 3 timer. Kurset kan afholdes online eller som et fysisk arrangement hos jer. Sammen med kurset får i retten til efterfølgende at bruge en videooptagelse af kurset internt i jeres organisation. Det betyder at kollegaer der ikke kan være med på selve dagen og fremtidige kollegaer også kan blive klædt på til at varetage hjemmesidens tilgængelighed. Kurset kan afholdes online eller som et fysisk arrangement hos jer.

Underviser

Lars Holm Sørensen

Lars er uddannet datamatiker – og han er desuden stort set blind. Kombinationen af teknisk indsigt i de digitale løsninger, personlige erfaringer fra en ofte utilgængelig digital hverdag og mere end 10 år i spidsen af branchen gør Lars til en rørende og inspirerende underviser.

Det var en super lærerig oplevelse at have Lars på besøg. Blandt de inviterede til oplægget var både de daglige webredaktører på fakultetets institutter, centre og administration, foruden medarbejdere fra den centrale IT-afdeling, som har ansvaret for universitetets design. Lars gennemgik flere af vores websider, som vi havde sendt til ham på forhånd, i forhold til tilgængelighed og sammenlignede også med andre sider. Det gjorde oplægget yderst relevant. Desuden gennemgik Lars, hvordan forbedret webtilgængelighed for blinde og svagtseende kan hjælpe brugere med andre handicaps. Nogle kan ikke se musen, andre kan ikke bruge musen. Alt blev formidlet på en professionel, rar og humoristisk måde, uden at tale ned til os eller skælde os ud. Flere deltagere har efterfølgende sagt til mig, at det var noget af en opvågning. Det vil gøre det lettere at huske webtilgængelighed i det daglige arbejde efterfølgende.
Marianne Sodemann; Webkoordinator; Aarhus Universitet.

Pris

9.500kr eks moms. – For at få nuværende og kommende redaktører i dit team klædt på til at overholde Lov om webtilgængelighed. For fysisk arrangement tillægges transportomkostninger. Skriv og bestil dit kursus gennem formularen Kontakt os. Så er du godt på ved med at løse tilgængelighedsopgaven.